Adam Saks

Adam Saks från Danmark

Adam Saks, en av sin generations främsta konstnärer, visar på utställningen The Sky Above, The Dust Below målningar och grafiska verk som tar sin utgångspunkt i stillebenet som utvidgat begrepp.

Han etablerar ett universum av figurer, växter och textfragment som efterliknar naturens konstanta kretslopp av blomning och förfall och visar därmed en spegling av människans fragila existens.

Han blandar element från populärkulturen och samtiden till en kalejdoskopisk "Memento Mori", där barockens vanitas-symboler uppträder sida vid sida med knogjärn, anatomiska brottstycken och vallmons löfte om extas och förgänglighet.

Adam Saks nominerades 2014 till Queen Sonja Art Award och blev 2015 den första mottagaren av Kjell Nupen Memorial Grant.

Adam Saks (f. 1974) är bosatt i Berlin och har studerat på den kungliga Danska Konstakademin (1993 - 99) och har sedan dess ställt ut på internationella museer och gallerier, bl.a. ARoS - Århus Konstmuseum, Nordiska Akvarellmuseet, LAC - Lieu d'Art Contemporain, Kunsthal Nord och Kunstverein Reutlingen.

THE SKY ABOVE, THE DUST BELOW