Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Frank Brunner ställer ut i konsthallen

14 april, 2018 - 27 maj, 2018

Red Hook Brooklyn New York  Frank Brunner i sin studio. foto: Johannes Worsøe Berg

Frank Brunner från Norge

Frank Brunners motiv har ofta en tvetydighet i sig. Bilderna uttrycker något bakomliggande. I tillägg till detta är han på evigt jakt efter att kombinera motsättningar mellan det berikande uttrycket och det impulsiva anslaget.

Han är född 1971 i Kristiansand och har studerat på Statens Konstakademi i Oslo (1993 - 98), Yale i USA (1998 - 2000) och Lija Statsakademi i Ryssland (1995 - 96).

”- For meg er kunst intensitet. Ett sterk følelse eller opplevelse av å være til. Jeg var 13-14 år da jeg startet å male sammen med en kamerat. Etter at faren hans døde inviterte han meg hjem til seg og introduserte meg for kunst og litteratur. Sammen begynte vi å male ulike versjoner av Rene Magritts malerier. Da jeg var 14 år, fikk jeg mitt første staffeli, og fortsatte med ulike parafraser fra kunsthistorien. Senere var det spesielt Diego Velazquez, som var det store forbilde. Helt frem til jeg var 20 år, var jeg fast bestemt på å fullføre en akademisk grad på Blindern, i sosialøkonomi, som jeg raskt byttet ut med kunsthistorie.”

I hans motiv finns ofta en tvetydighet - det finns något bakom - en historia som föreslås i form av stegar, trappor och resväskor, föremål som avser resor, rörelser och att vissa är på väg någonstans. Betraktaren tas in i en värld där man själv måste slutföra historien. Frank Brunner säger att de stora sakerna i livet alltid är de små sakerna. Det är väldigt enkelt och samtidigt oändligt komplicerat.

 

Utsikt från världens vackraste konsthall

 

 

 

Detaljer

Börjar:
14 april, 2018
Slutar:
27 maj, 2018
Evenemang Kategori:

Plats

Pumphuset
Sverige

Arrangör

Borstahusens Konstförening
Telefon:
0418-196 30
E-post:
borstahuskonst@pumphuset.nu