Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kim Berkhuizen i konsthallen

30 maj, 2020 @ 16:30 - 12 juli, 2020 @ 17:00

 

Kim Berkhuizen 30/5 – 12/7

Kim Berkhuizen (född 1980) är uppväxt i Landskrona. I sin studio på Fröfabriken skapar han både måleri och skulpturer. Hans konst är abstrakt och han arbetar med akrylfärg, spray och spackel i starka färger.

Kim har bott lite överallt i världen som Malmö, Göteborg, New York, Ålesund i Norge samt i Spanien. Härifrån hämtar han mycket av sin inspiration ”I min abstrakta värld kan man hitta inspiration från naturen och havet. Skyskrapornas raka linjer, graffitimålningarna under broarna och konstnärer som jag beundrar”. Nu är han tillbaka i Landskrona sedan några år tillbaka.

Under 2019 har Kim haft flera soloutställningar, bland annat i Torekov och på galleri Ekvall +Törnblom i Stockholm. Under påsken fyllde han den 1000 kvm stora Exercishallen i Tyghuset Landskrona. Han har också varit representerad med verk på bland annat HD Vår salong, Kulturhotellet samt Galleri Lohme i Malmö.

CLIMATE REFUGEES
Januari 2017,
De första två ”Climate Refugees” skulpturerna utanför konsthallen och
stadshuset i Landskrona.

Initiativet kom från en frustration där jag inte ansåg att klimatfrågan togs på tillräckligt stort allvar. Jag hade precis läst att information om klimatförändringar på Vita Husets hemsida hade tagits bort och ville göra en offentlig installation som lyfte frågan utan att vara direkt provocerande. Utan något som fick folk att stanna och tänka till, vad gör en pingvin på ett isflak här? Så en mörk fredagskväll packade jag in skulpturerna i en skåpbil och placerade ut dem i vattnet.

Floating Art festival i Helsingborg bjöd in mig för att göra en större variant av min Climate Refugees skulptur. Nu gick den från att vara 1m hög till 4,5m och en vikt på 750kg. När Floating Art Festival slutade i oktober så hörde Landskrona Stad av sig och ville att den skulle flytta till Landskrona. Där stod den på samma ställe utanför stadshuset som den första under 6 månader från oktober- mars 2019.

I september 2020 har Climate Aid Galan som The Perfect World Foundation anordnar bjudit in Climate Refugees skulpuren att stå i kanalen utanför börshuset i Göteborg. Där kommer årets pris delas ut till Prins Albert II of Monaco och Greta Thunberg som fick priset förra året är en av talarna. Den stora skulpturen och en liten version från upplagan kommer även auktioneras ut under kvällen.

 

 

Detaljer

Börjar:
30 maj, 2020 @ 16:30
Slutar:
12 juli, 2020 @ 17:00