Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kommande utställningar 2018

1 januari, 2018 @ 08:00 - 16 februari, 2018 @ 17:00

Skandinavisk Samtidskonst 2018 / Scandinavian Contemporary Art 2018

I  samarbete med curator Ole Larsen i Helsingborg kommer Borstahusens Konstförening att presentera sex spännande utställningar under 2018. Etablerade och mycket välkända konstnärer från Danmark, Norge och Sverige kommer unikt att ställa ut i Pumphuset Konsthall.

17/2 – 8/4, Adam Saks från Danmark >>
Adam Saks föddes i Köpenhamn 1974. Han studerade på Kungliga Danska Konstakademin under perioden 1993 – 99 och på Konsthögskolan i Berlin 1996 – 97. Han utgår från en personlig berättelse i bildväv som är både paradoxalt uråldrig och samtida, rå och medkännande och full av viktiga frågeställningar om vår historia och samtid.

14/4 – 27/5, Frank Brunner från Norge
Frank Brunners motiv har ofta en tvetydighet i sig. Bilderna uttrycker något bakomliggande. I tillägg till detta är han på evigt jakt efter att kombinera motsättningar mellan det berikande uttrycket och det impulsiva anslaget. Han är född 1971 i Kristiansand och har studerat på Statens Konstakademi i Oslo, Yale i USA och Lija Statsakademi i Ryssland.

3/6 – 15/7, Astrid Sylwan från Sverige
Astrid Sylwan, född 1970 och verksam i Stockholm. Utbildad vid Konstfack, där hon tog sin examen i fri konst 2005. Astrid sticker inte under stol med att hon gillar färger. Hon har haft stora framgångar med sitt måleri, hon arbetar med ett färgstarkt abstrakt och storskaligt måleri.

21/7 – 9/9, Ann Edholm från Sverige
Ann Edholm är född 1953 och utexaminerades vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 1986 och har arbetat som professor såväl vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm som Konsthögskolan Valand i Göteborg. Ann är en av de mest intressanta och utmanande konstnärerna i svensk samtidskonst. Framför allt har hon blivit känd som en av de mest spännande i svenskt måleri tack vare hennes mer eller mindre ”realistiska” abstraktioner.

15/9 – 4/11, Apparatjik Retrospective med konstnärlig ledare Magne Furuholmen från Norge Samtidskonst möter popmusik. Apparatjik är ett multinationellt band som bildades 2008. Bandet är en supergrupp som består av basist Guy Berryman från Coldplay, gitarrist/keyboardist Magne Furuholmen från A-ha, sångare/gitarrist Jonas Bjerre från Mew och trummis/producent Martin Terefe. Bandet uppträder i silveroveraller med hornhuvudbonad och går under namnet ”Silverpojkarna”. Gemensamt signerade konstverk kommer att pryda konsthallen.

10/11 – 16/12, H.M Drottning Sonja och Örnulf Opdahl från Norge
Drottning Sonja har studerat akvarell och grafik under ledning av de välkända konstnärerna Örnulf Opdahl och Kjell Nupen. Drottningen ställde ut första gången offentligt 2011 och har de senaste 6 åren deltagit i separat- och grupputställningar. Drottning Sonja har också arbetat med keramik i form av fat, krukor och väggutsmyckningar.
Örnulf Opdahl, född 1944, anses som en av Norges främste landskapsmålare, och har med sina verk haft många separatutställningar i hem- och utlandet. Naturen är central i hans verk, där han arbetar med att fånga en stämning i landskapet. Örnulfs motiv gränsar till ett abstrakt formspråk där naturelementen som väder och vind framställs i lika stor grad som de storslagna fjällen eller det karga kustlandskapet. Örnulf Opdahl är utbildad vid Statens Hantverks- och Konstindustriskola och Statens Konstakademi i Oslo. Örnulf var även 1985 – 92 professor vid Statens Konstakademi.

Detaljer

Börjar:
1 januari, 2018 @ 08:00
Slutar:
16 februari, 2018 @ 17:00