Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Utställning - Nino Ramsby

20 maj, 2017 - 2 juli, 2017

nino ramsby

Nino Ramsby, konstnär, fotograf, formgivare, sångare, poet och musiker föddes 1972  i Stockholm och växte upp i Krusboda i Tyresö kommun. Sedan tidigt 90-tal har han arbetat som fotograf. Han började som fotografassistent på Moderna Museet 1995 och har sedan arbetat med bild, bildhantering, grafisk formgivning och illustration.

Nino målar i olja, akvarell och akryl, ibland renodlat och ofta med blandtekniker där fotografiet ingår och blandas med andra målarmedier. Varje bild kommer till på sitt eget sätt. Ibland tar han kort på en av sina oljemålningar och printar sedan ut den för att sedan måla med akvarell på printen… och sen fortsätter processen på ett eller annat sätt..
Den bild som funnits på en utställning kan ses på en annan i ett senare stadie av processen. Hur många stadier en bild kan ha … oändligt många förmodligen.

Ur Papperstidningen: Nino bygger gränslandskonst i lager för lager. Det är inte riktigt foton som hänger på väggarna i Pumphusets konsthall, men inte riktigt målningar heller. För nu visade konstnären Nino Ramsby att resultatet är det viktiga.

Ur Lokaltidningen: Nino för en politisk kamp, en kamp för friheten, en kamp för att alla ska få plats och ha samma rättigheter i det här samhället. Alla kroppar ska ha lika värde.

Det är något med inställningen till livet och det egna skapandet som gör Nino och hans bildkonst så speciell.

CV har jag aldrig behövt skriva, vet knappt vad som är tänkt att det
ska stå i ett? jag har gjort en miljard saker i livet, städat i 4 år,
spelat i otal orkestrar,  släppt ca 20 skivor,  jobbat som grafisk designer och illustratör i 20 år, turnerat i eruopa å usa, jobbat som personlig assistent,
gått på folkhögskola och fotoskola, levt loppan, fått stipendier… taube, ulla billqvist, konstnärsnämndens 4-5 ggr… (1 årigt) och 1 st (5 årigt),
varit i depression, bytt pronomen, fått diagnoser,
jobbat på IT-företag, är ganska smart och jättekoko och allt däremellan,
haft ätstörningar, är nykter alkoholist,
ja listan kan göras lång
men vet inte alls vad som är viktigt och inte i detta sammanhang.

nino ramsby
Nino Ramsby, poet, konstnär, musiker, artist…
Samtliga utställda konstverk kan beställas i olika storlekar (upplaga om 30 ex).

nino ramsby

 

 

Detaljer

Börjar:
20 maj, 2017
Slutar:
2 juli, 2017
Evenemang Kategori:

Arrangör

Borstahusens Konstförening
Telefon:
0418-196 30
E-post:
borstahuskonst@pumphuset.nu