• gaudi 940

Resa till Barcelona

9-dagarsresa 3/5 - 11/5
Fåtal platser kvar

Program för vår tredje ”långresa” med Borstahusens Konstförening. Parisresan gick i måleriets tecken, Toscanaresan i bildhuggarkonstens tecken och nu stundar en Barcelonaresa i arkitekturens tecken.  Med inslag av måleri så klart, det kan man inte undgå här på Costa Brava, den vilda kusten, som fått sitt namn efter sin klippiga, dramatiska kustlinje som inspirerat de smått galna konstnärerna Gaudí, Miró, Dalí och Picasso.

I priset 10 800:- ingår flygresa, transfer till hotell t/r, 4 nätter med frukost i Barcelona, 4 nätter med frukost och middag i Lloret de Mar, alla utflykter och entréer samt museipasset i Barcelona ( -Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) -Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA)- Fundació Joan Miró - Fundació Antoni Tàpies - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)- Museu Picasso. Boka hos [email protected]

 

 Vårt hotell i Barcelona ****Sunotel Central

sunotel

Vi bor i hjärtat av Barcelona. Hotellet ligger i en vacker byggnad på Gran Vía de les Corts Catalanes. Här finns en takterrass med pool, bubbelpool och utsikt över Barcelona. Hotellets egen teater Aquarella Music Restaurant bjuder på levande underhållning varje vecka.

 

Första dagen åker vi på en halvdags sightseeingtur med vår svensktalande guide för att bekanta oss med stan. Turen avslutas på Mirómuseet, som vi besöker individuellt och där vår guide blir av teknisk natur (ingår i konstpasset jag beskriver nedan). Dag två är det dags att bekanta sig med Antoni Gaudís fantastiska byggnader. Vi besöker den ofullbordade kyrkan Sagrada Familia, där vi får en guidad tur (engelsktalande). Turen går vidare till Gaudís fantastiska park Parc Güell. Här hade han tänkt bygga en trädgårdsförstad med 60 medelklasshushåll i ett inhägnat samhälle med avenyer, lekplatser, torg mm. Av detta blev bara några hus byggda, men parken är idag en härlig oas i storstaden. Vi avslutar dagen med ett besök i hans hus Casa Mila med promenad på taket bland de spännande krigarskorstenarna.

Sex konstmuseer i Barcelona erbjuder ett konstpass, som ger möjlighet att under ett helt år besöka dessa. I vår resa ingår passet, så under de fria dagarna har ni möjlighet att i egen takt beundra konstverken där. Mirómuseet besöker vi första dagen efter sightseeingturen, och de andra kan ni besöka i egen takt under dag 4 och 5 som är fria dagar till egna aktiviteter.Efter att ha disponerat dagen på egen hand packar vi väskan och åker till vårt ****HOTEL FENALS GARDEN i Lloret de Mar. Här blir det middag när vi kommer fram.Så är det dags att fara på en heldagsutfärd. Vi åker till Figueras (75 km) där vi förundras över Salvador Dalís karnevalsliknande konst. Vi åker även ut till Cadaques och besöker hans hus där. Middag på hotellet.

Strax norr om Lloret ligger Tossa de Mar, den pittoreska lilla byn som Chagall kallade ”den blå pärlan”. Hit åker vi nästa dag för att njuta av den spanska atmosfären, besöka något galleri, nån liten butik eller kanske till och med ta ett dopp i Medelhavet. Middag på hotellet. Vår sista dag i Lloret har vi helt till eget förfogande, dock gemensam middag på kvällen.

 Rummen på Sunotel är smakfullt inredda och har gratis Wi-Fi och satellit-TV. De egna badrummen har hårtork och badprodukter. Tunnelbanestationen Universitat ligger bara 200 meter från hotellet. Det är 10 minuters promenad till Las Ramblas, som är känt för sitt folkliv och sina gatuartister.

sunotel3

                                Vårt hotell i Lloret de Mar ****Hotel Fenals Garden

Fenals_Garden_sunset_@_pool_area.web