• TordLager940

Tord Lager

Tord Lager 26/5 – 22/7               affischTordLager         OmTordLager      CV      Tords hemsida

Tord Lager hör till den välsignade skara konstnärer som kan leva på sin konst….som alltid har kunnat. Han är bosatt i Göteborg och fick också sin konstutbildning på Valands konstskola åren 1966-71.

Som nyutbildad från Valand visade Tord Lager sig som nyrealist. Han ställde redan 1970 ut på Göteborgs Konsthall tillsammans med bland andra Ola Billgren, Jan Håfström och Peter Tillberg och blev snart etablerad. Utställningarna har sedan dess blivit många och Tord Lager är representerad på många håll i Sverige.

Successivt förändrade han sina motivval för att under en period ägna sig åt landskapsmåleri.

En resa till Rom vid mitten av 80-talet kom så att föra honom vidare. Intryck från möten med klassisk konst och skulptur satte sina spår och kom efter några år att få sitt uttryck i bild.

I denna sfär, som modernist och klassiker, fortsätter Tord Lager att arbeta. Det känns verkligen som ett sammanfogande av olika infallsvinklar, där det nära, linjesäkra möter de mer övergripande dragen. En helhet fogas samman och utvecklar sin struktur. Grundtonen är jordfärgad, men här och där glöder det till – så till den grad att någon recensent påmint om Göteborgskoloristerna.

Tord Lagers utställning har vernissage lördag den 26/5 med invigning kl 13.00.

Utställningen pågår mellan den 26/5 – 22/7.

Konsthallen är öppen: tisdag-fredag 13.00-17.00 och lördag-söndag 13.00-16.00.