• leif 940

Utställningar 2015

Susanna Slöör och Leif Mattsson 14/2 - 22/3 »

Stockholmskonstnärer med ateljé i Midsommarkransen. Susanna Slöör har fått sin utbildning på Gerlesborgsskolan 1991 - 1993. Leif Mattsson är utbildad vid Konstfackskolan (måleri) 1973 - 1980. Utställningen Ordet i ögat presenterar måleri där de abstrakta elementen i bilderna samverkar med ett figurativt berättande. Förutom verksamma konstnärer är de även aktiva konstkritiker och driver sedan 2002 nättidskriften Omkonst, www.omkonst.com.

Susanna Slöör minns barndomen innan de skrivna orden fick sin mening. Hon närmar sig möjligheten att ”avbilda” ett språk, rentav måla ett porträtt av ordens ordning.

Leif Mattsson låter inga pretentiösa gudar råda bildligt eller bokstavligt. Trogen och otrogen sina medel rör han sig mellan högt och lågt, mellan poesi och gatans estetik.

Bertil Warnolf 28/3 - 17/5 »

Bertil Warnolf är född 1950 och verkar i Malmö. Han studerade vid Målarskolan Forum och Grafisk Form i Malmö 1966 - 1970.

”Bertil Warnolf målar så att det kliar i fingertopparna. Känseln vill bekräfta det ögat ser, men som förnuftet vet är omöjligt… han skruvar motiven mot en oroande surrealism, där det lekfulla stöts mot det dovt existensiella. Innanför färgens släta yta kollapsar han logiken med trovärdiga penseldrag.”
- Carolina Söderholm, Sydsvenska Dagbladet 2014 04 13.

Lisa Burénius 23/5 - 12/7 »

Lisa Burénius, konstnär och utbildad på HDK i Göteborg och har en MFA (Master of Fine Art in applied Arts and Crafts). Har varit yrkesverksam sedan 1995 med ateljé i Varberg.

”All konst handlar om att väcka något hos sin publik. Lisa Burénius konst väcker definitivt känslor, utan att vara pretentiös och svår. Missa inte hennes fantastiskt fina tavlor”.
- Caroline Löfgren, Femina i oktober 2013.

Aniela Wojdyno-Pasquini och Antonio Pasquini 18/7 - 6/9 »

Konstnärsparet Aniela Wojdyno-Pasquini och Antonio Pasquini sysslar med skulpturkonst och måleri, och är bosatta i Stidsvig, Klippan.

Aniela Wojdyno är född 1952 i Polen och utbildades vid Polska Konstakademin i Warszawa 1969 - 1975. Aniela är fascinerad av mänskliga kroppar. Hon visar vår inre kraft genom att bygga upp på olika sätt kroppen, och utvecklar sedan detta tema i olika material.

Antonio Pasquini har sitt ursprung i Italien, född i Carrara 1944. Han är utbildad i Italien (stenhuggeri och skulptur i Cararra), i England (Art College London 1964 - 1965) och vidare bl a i Frankrike, Spanien och Polen. En skulptur byter form varje dag när fantasin lever i dig. Antonio mejslar ut sina skulpturer i ett klassiskt, harmoniskt och abstrakt formspråk, gärna i marmor från hemstaden Carrara.

Andreas Poppelier 12/9 - 25/10 »

Andreas Poppelier är född i Eskistuna 1973. Utbildad vid Malmö Konsthögskola 1998 - 2003. Andreas verk byggs upp som kollage, insamlade bilder tas isär och sätts samman i måleriet och ger utgångsmaterialet nya attribut och färgskalor.

”Det är som att komma en aning för sent. Känslan av osäkerhet, över att ha missat någonting viktigt. Något har redan hänt, men vad är ofta oklart. Jag tror inte att Andreas Poppelier själv vet vad som hänt i hans verk. Men trots ett innehåll som kryper under skinnet på en, så känner jag sällan en oro inför Poppeliers verk. De utstrålar ett lugn som samtidigt inger känslan att allting inte står helt rätt till. Ytan är ibland för perfekt.”
- Andreas Nilsson, Moderna Museet Malmö.

Gustav Sundin 31/10 - 20/12

Gustav Sundin är född 1982. Klassiskt skolad på Florence Academy of Art 2004 - 2007. Han är en av grundarna i konstnärsgruppen BjäreMålarna. Idag bor och arbetar han i Torekov. Hans konstnärskap är brett, porträtt, stilleben, landskap och figurativt måleri.

”Varför målar jag? Det är en fråga om närvaro. Att få fokusera på en enda sak, att få tiden att upphöra. Det finns oerhört mycket orättvisa i vår värld som inte får ignoreras eller glömmas bort, men ibland behöver man en plats där man kan samla styrka för att utvecklas. Det är det jag gör när jag målar och jag hoppas den känslan finns i mina tavlor för de som betraktar dem.”
- Gustav Sundin.