• boquinist

Konstresa till Paris

Möt våren i Paris 22/4 - 28/4  2015    pris: 5795:- enkelrum +1400:-

Förutom resan i modern helturistbuss ingår: 4 nätter på ***hotell, 4 frukostar, 3 middagar, 2 luncher och samtliga kulturella evenemang.

Nästa års konstresa går till Paris, just när kastanjerna blommar som bäst. Vi åker med helturistbuss direkt till Paris. Bussen är komfortutrustad, med pentry, toalett och bekväma säten (till en viss del fällbara). Vi har två chaufförer och reseledare, och vi stannar var 3:e timme för bensträckning och fikapaus, varma och kalla drycker samt korv med bröd, allt för att göra resan så bekväm som möjligt.

Program dag för dag:

Onsdag: Avresa från Landskrona kl 14, vi åker över Öresundsbron till Danmark och vidare till färjan Rödby-Puttgarden. Vi beräknar åka vid 18-tiden (ca 45 min). Resan går vidare genom Tyskland och Belgien med stopp var 3:e timme för bensträckning och fika.

Torsdag: Vid 7-tiden äter vi frukost på ett stort, välutrustat rastställe ca 10 mil norr om Paris. Därefter kör vi vidare och beräknar vara i Paris vid 10-tiden. Vi börjar med ett besök i Montmartre för vårt första möte med konsten på Place du Tertre, målarnas torg. Vi checkar in på vårt moderna hotell Ibis Berthier vid lunchtid. Eftermiddagen på egen hand. Middag på hotellet.

Fredag: Vi börjar dagen med en sightseeingtur, och äter lunch på den legendariska kultrestaurangen Bouillon Chartier ». Efter lunch åker vi till det nyrenoverade Musée Picasso där vi får en guidad visning och vidare till Svenska Kulturhuset, där vi får veta ”allt” om den svenska kulturen i Paris. Middag på hotellet och därefter en båttur på Seine.

Lördag: På morgonen får vi en guidad tur på kulturcentret Centre Pompidou för att fascineras av den spektakulära byggnaden, och därefter har vi hela dagen på egen hand. De flesta museer och shoppingparadis är öppna till kl 18, många även till kl 20.

Söndag: Ca 10 mil utanför Paris ligger Giverny där vi besöker Claude Monets hem och trädgård, och hinner även besöka gallerier med andra impressionister som verkade i byn. Här äter vi lunch och därefter åker vi tillbaka till Paris. Vi stannar till på Musée Marmottan Monet, där vi får en guidad visning. Middag på hotellet.

Måndag: Hela dagen på egen hand. Vi lämnar rummen på förmiddagen men kommer att ha hotellet som vår fasta punkt hela dagen. Många museer är stängda men det är öppet på Louvren och Orangeriet. Hemresa kl 19.00

Tisdag: Frukost på färjan Puttgarden vid 9-tiden, eventuellt hinner vi först besöka Bordershoppen. Tillbaka i Sverige vid lunchtid.

 Hotel IBIS Berthier Porte de Clichy***

Vårt hotell, som är enkelt, trestjärnigt, frächt och ganska nyrenoverat, ligger i Montmartre-Batignolles-kvarteren. Alla rum är luftkonditionerade, har privat badrum telefon, TV, kassaskåp, wi-fi, strykjärn och hårtork. På hotellet finns fitnesscenter med pool, bastu och jacuzzi (entré 5 euro). Hotellet har en bar och tre restauranger.

ibis-uteibis-rum

Resan arrangeras i samarbete med Buss Special Landskrona AB

www.buss-special.se

Boka via mail: [email protected]
0418 -123 20   070 - 668 50 81

Med reservation för ändringar som står utanför vår kontroll.

  eiffel-pumpjapanska-broncafe-pumpibis-loungeibis-lobby