Stina Wollter

Stina Wollter 9 nov-22 dec 2019

Stina Wollter (född 1964) är en svensk konstnär, tecknare, radioprogramledare, sångerska och textförfattare bosatt i Uppsala. Hon har studerat vid Gerlesborgsskolan, Nordiska Konstskolan i Finland, Konstindustriskolan (HDK), Göteborg och KV:s Konstskola, Göteborg.

”Det sker och har skett mycket i världen, det sker mycket i våra liv. Det är det stora och det lilla, det allmängiltiga och det privata. Jag försöker berätta något. Ibland vet jag inte själv vad det är. Svaret finns bortom bilden. Jag har lärt mig, genom alla möten med de som sett min konst, att svaret är och blir olika genom att vi alla är olika, på olika platser i våra liv. Konsten föreställer kanske det vi behöver att den föreställer.”(Stina Wollter).

Stina Wollter arbetar i framför allt med måleri, skulptur och teckning. Återkommande motiv är kvinnor och barn, ofta i hotfulla eller hotade miljöer. Hon är representerad i ett antal kommuner och undervisar även på bland annat Gerlesborgsskolan.

Stina målar inte bara bilder med pensel och färg, Stina målar även med ord på ett enastående sätt! Läs gärna hennes bok (Kring denna kropp),  lyssna på hennes radioprogram... speciellt på Sommar i P1 (finns på SR play) och njut av hennes musik (Garden songs)