Susanne Jardeback

Susanne Jardeback Olesen 18/7 - 20/9

Koloristen Susanne Jardeback Olesen (1959) arbetar sedan 20 år med konst på heltid och vid sidan om sitt eget måleri bedriver hon också kursverksamhet i sina ateljéer utanför Ask. Susanne arbetar i olika tekniker, såväl olja som akryl, och ibland med collage. Motiven upplevs som abstrakta eller halvabstrakta och är ofta i starka färger.

Hon kommer ursprungligen från Laröd där hon målade för Anna-Lisa Markby. Därefter har Susanne blivit skolad av konstprofessor Georg Suttner både utomlands, på Gerleborgsskolan, på Baldersnäs och i Lidingöakademin, Stockholm. Andra lärare som har varit betydelsefulla för Jardeback Olesens utveckling har varit bl.a. Hardy Strid, Kamill Lukaszewic, professor Claes Jurander och Inger Wallertz.

2011 utnämndes Susanne Jardeback Olesen till Nobelkonstnär och fick det hedersvärda uppdraget att tillverka Nobeldiplomen för ekonomi, kemi och fysik t.o.m. 2013 och för ekonomi även 2014.

Susanne Jardeback Olesen har utsetts till Svalövs kommuns ambassadör 2013-2015. Hon anlitas till juryuppdrag för jurybedömda utställningar och är medlem i KRO, NVSK och BUS.2015 fick Susanne i uppdrag av Vetenskapsakademin att måla porträttet av den ständige sekreteraren Staffan Normark. Samma år utformade hon hederspriset till Årets Cancernätverkare i Sverige, som utdelas på Världscancerdagen i Stockholm, till professor och överläkare Roger Henriksson.